Cursor
Tim
Cursor
Xander

zeg 'ns hoi tegen:
Xander Meijering

UX designer, strateeg en fan van complexiteit en structuur
ik wil meer over Xander weten
👇

Xander is al 7,5 jaar een vaste waarde bij Less or more, waar hij zijn vaardigheden als UX Designer inzet om innovatieve oplossingen te creëren. Tijdens het afstuderen aan de TU kwam Xander in contact met Less or more, om aan te haken op een groot project. Hij startte direct na zijn afstuderen en sindsdien is Xander een onmisbare kracht binnen het team.

Wij begrijpen wat klanten nodig hebben

Xander legt uit hoe het designproces door de jaren heen is verfijnd. "We hebben een goed gevoel ontwikkeld voor wat klanten nodig hebben, ook grote en complexe corporates. Ons proces is op die behoeften gebouwd en gestructureerd. We werken vanuit een synergie met de klant, niet als een eilandje."

Xanders unieke kwaliteit ligt in zijn vermogen om tussen UX design en strategie te opereren. Hij heeft een scherp oog voor het grotere plaatje en komt met creatieve oplossingen die klanten aanzetten tot nadenken over hun echte behoeften. "Ik kan vrij snel op abstracter niveau stappen zetten en de klantvraag te koppelen aan de businessdoelstellingen," aldus Xander. Hij duikt diep in de materie en werkt nauwgezet om de beste resultaten te bereiken.

Efficiënter ontwikkelen en betere gebruikerservaring

UX-design speelt een cruciale rol in het efficiënter ontwikkelen van software en het verbeteren van de gebruikerservaring. "Met UX check je al voordat iets is ontwikkeld of het aansluit bij wat de gebruiker wil en hoe de gebruiker zich door de software beweegt," legt Xander uit. Dit voorkomt dat bedrijven kostbare tijd en middelen verspillen aan oplossingen die niet echt werken. Bij B2C-software is gebruiksvriendelijkheid al langer een prioriteit, maar Xander ziet ook een verschuiving binnen de B2B-markt.

Xander

mei 2024

Consumentenapps werken intuïtief. Gebruikers zijn dat tegenwoordig gewend. En daarom zien we gelukkig ook steeds meer een verschuiving in B2B-software om de gebruikerservaring voorop te zetten 😄

MultiTankcard: gestroomlijnd proces en synergie tussen ontwikkelaar, business en gebruiker

Een project waar Xander bijzonder trots op is, is zijn werk voor MultiTankcard. Hij hielp bij de overstap naar een nieuw platform en integreerde UX vanaf de strategie tot aan het ontwerp van de applicatie.

Xander

mei 2024

Door de jaren heen analyseerden en verbeterden we talloze bedrijfsprocessen voor o.a. customer service, finance of operations.

Beginnen met UX

Xander benadrukt het belang van een gestructureerde aanpak bij complexe problemen. "Vaak schets ik eerst het proces uit rondom een probleemstelling, om dit duidelijk te visualiseren" zegt hij. Dit maakt de probleemstelling tastbaar en helpt bij het empathiseren met de eindgebruiker.

Ook raadt hij iedereen die hun software gebruikersgericht wil maken aan om een Design Sprint te doen: "Een Design Sprint levert heel snel veel waarde op, door enorm snel maar ook gedegen het hele designproces te doorlopen. Ruwe concepten en grote ideeën kunnen zo snel gevalideerd worden."

Xander is onderdeel van Less or more. En wij maken werken in bedrijfssoftware makkelijker. Leuker. Fraaier. Gebruiksvriendelijker. Efficiënter. Waardevoller. Winstgevender. Het resultaat? Bedrijfssoftware die het leven van gebruikers makkelijker maakt en goed is voor jouw business. Want gebruikers die sneller kunnen werken, meer vertrouwen hebben en zich verbonden voelen met jouw product, maakt verkopen makkelijker, onboarden sneller en jouw marktpositie steviger.

laat een bericht achter

Bedankt voor je bericht! 
We hebben het met succes ontvangen.
Oeps! Er ging iets mis, probeer het opnieuw.

of neem zelf contact op

of wil je ons bezoeken?