Meet the team:
Esmay Onsoe

Meer functionaliteit is niet altijd beter. Het kan zorgen voor verwarring,
een oneindige lijst aan tickets en vooral veel frustraties bij gebruikers.
Ik wil meer van Esmay weten
🧱

Meet the team

Esmay Onsoe

Leergierig, ambitieus en super enthousiast, dat is onze Esmay. Ze studeerde Grafische Vormgeving en daarna Communication Multimedia Design aan de Hogeschool Rotterdam. Ze startte haar werkleven als interaction designer, maar wist eigenlijk direct al dat ze zich veel meer richting UX design wilde ontwikkelen. “Toen kreeg ik een berichtje van Less or More via LinkedIn om voor TwinQ aan de slag te gaan. Ik vond het onderwerp interessant én ik kon daar heel veel leren van de andere UX designers van Less or More.” En wat bleek? Esmay en Less or More zijn een goede match. Zo goed, dat ze meerdere keren per week vanuit De Hoeksche Waard op en neer rijdt naar Eindhoven.

Niet bezig zijn met de software, maar met werk
Esmay ziet bij veel van haar klanten zeer uitgebreide bedrijfssoftware met allerlei functionaliteiten. Maar ze is kritisch: “Meer functionaliteiten is niet altijd beter. Het kan zorgen voor verwarring, een oneindige lijst aan tickets en vooral veel frustraties bij gebruikers.” De waarde van UX design is volgens Esmay dat er veel overkoepelend naar software wordt gekeken. “Less or More kijkt niet alleen naar het wat en hoe, maar vooral ook naar het waarom. En daarmee zorgen we dat de software beter wordt voor de gebruiker.” Dat levert veel op: van minder kliks en sneller navigeren tot efficiënt vinden wat je zoekt en kortere onboarding. “Het doel is dat de gebruiker uiteindelijk niet bezig is met de (bedrijfs)software, maar met z’n werk.”

Gangmakers: rituelen, werkprocessen en werksfeer
Het echt samenbrengen van business doelstellingen, gebruikersbehoeften en werkprocessen van development zorgt voor lange termijn succes. “Wij zorgen dat al die verschillende elementen elkaar versterken.” Volgens Esmay betekent dat niet alleen kritisch zijn naar functionaliteiten en schermen binnen de software, maar ook nieuwe en UX-gedreven werkprocessen en rituelen inbrengen binnen de teams. “Wij zijn echt gangmakers. We zorgen voor enthousiasme, maar ook voor nieuwe en verrassende oplossingen en processen die uiteindelijk zelfs de werksfeer binnen de teams verbeteren.”Op dit moment werkt Esmay in een klantproject waarbij snelheid van schakelen voor een positieve uitdaging zorgt. Binnen dit project doet ze veel gebruikersonderzoek, heeft ze een adviserende rol naar de business, werkt ze gebruikersflows uit en ontwerpt ze nieuwe schermen. “Ik kan heel veel leren op dit project. Door de snelheid van werken en de complexiteit van de software kan ik zelf ook snel groeien.”

Friet of Patat?
Hebben wel al een verbeterpuntje ingebracht bij Esmay? Haar kat heet Patat. Brabant is natuurlijk Team Friet. En nu ze onze Brabantse DNA heeft omarmd, vinden wij het hoogste tijd om haar kat te rebranden naar Friet. Na zorgvuldig beraad heeft ze besloten dat het toch bij Patat blijft. Met natte T.

Bedrijfssoftware die werken makkelijker maakt en jouw marktpositie steviger
Esmay is onderdeel van Less or More. Wij maken werken in bedrijfssoftware makkelijker. Leuker. Fraaier. Gebruiksvriendelijker. Efficiënter. Waardevoller. Winstgevender. Het resultaat? Bedrijfssoftware die het leven van gebruikers makkelijker maakt en goed is voor jouw business. Want gebruikers die sneller kunnen werken, meer vertrouwen hebben en zich verbonden voelen met jouw product, maakt verkopen makkelijker, onboarden sneller en jouw marktpositie steviger.

laat een bericht achter

Bedankt voor je bericht! 
We hebben het met succes ontvangen.
Oeps! Er ging iets mis, probeer het opnieuw.

of neem zelf contact op

of wil je ons bezoeken?