zeg 'ns hoi tegen:
Cas Zeegers

UX lead, kattenmens en AI-scepticus
ik wil meer over Cas weten
👇

Cas Zeegers is niet alleen UX designer bij Less or More, maar hij is ook muzikant, kattenmens, natuurliefhebber én voorvechter van nieuwe, duurzame economische modellen. Ondanks dat zijn roots in Limburg liggen, zit de Brabantse nuchterheid in zijn DNA. Zijn favoriete Brabantse woord? ‘Of nie dan?!’, want zo zegt hij “dat gebruik je als je echt iets met overtuiging wilt zeggen en heel zeker bent voor je zaak.”

Waar hij heel zeker van is, is het belang van creëren van draagvlak. Afgestudeerd in Industrial Design aan de TU Eindhoven, heeft Cas eerder zijn stempel gedrukt bij een ander ontwerpbureau, waar hij werkte aan service design en webapplicaties voor de overheid. Projecten zoals DigiD en een maatschappelijk initiatief voor de gemeente Rotterdam hebben hem geleerd hoe aandacht voor draagvlak zorgt dat je echt iets voor elkaar krijgt. “Het is belangrijk om de juiste mensen op het juiste moment in de juiste toon te benaderen.”

Werk jij voor de software of de software voor jou?

Bij Less or More, sinds december 2022, is Cas een onmisbare schakel in het team. Waar hij kei goed in is? Het begrijpen van de complexiteit van bedrijfssoftware en het vinden van gebruikersgerichte oplossingen. "Ik ben goed in het concretiseren van analyses," zegt hij, "het vertalen van abstracte problemen naar begrijpelijke oplossingen." Volgens Cas zit de waarde van UX design in software voor je laten werken, hij zegt: “wij zorgen ervoor dat de mens bepaalt hoe de software voor hen kan werken, niet andersom. We starten op een wit blad, tekenen het opnieuw uit en ik zorg voor de structuur om de juiste oplossingen te vinden."

Meer werkplezier voor inspecteurs van de Gemeente Eindhoven

Op dit moment leidt Cas voor Less or More een project voor de Gemeente Eindhoven, gericht op software voor inspectie van bouwprojecten. Na analyses en prototyping heeft het team waardevolle inzichten verkregen. Het resultaat is een naadloze integratie van administratieve taken en inspecterende taken op de bouwplaats. Dit vergroot niet alleen het werkplezier van inspecteurs, maar het bevordert ook efficiëntie en nauwkeurigheid.

Cas

mei 2024

Ik zie dat hoger in de boom van een organisatie vaak geen goed idee is van hoe medewerkers omgaan met processen binnen de bedrijfssoftware 🤔 Vaak zijn er allerlei procedures en handelingen die werknemers moeten doorlopen die niet efficiënt zijn en leiden tot frustratie. Daar kunnen wij bij dit project voor de Gemeente Eindhoven echt meetbaar verandering in brengen 📈

AI als buzz word

Cas vertelt dat Less or More steeds vaker van klanten de vraag krijgt om AI te gebruiken. Toch is Cas sceptisch. “Ik vind AI een beetje een buzz word. Er zijn weinig afspraken over het gebruik ervan en ook de ethiek is twijfelachtig. Bovendien willen wij eerst kijken wat er nodig is voor de gebruiker. Waar zitten zij echt op de wachten? En daarna kijk je naar de oplossingen. Misschien is dat in sommige gevallen wel het gebruik van AI. Maar voor nu moeten we ons afvragen of wat het oplevert überhaupt groter is dan de schadelijke impact ervan.”

Cas is onderdeel van Less or more. En wij maken werken in bedrijfssoftware makkelijker. Leuker. Fraaier. Gebruiksvriendelijker. Efficiënter. Waardevoller. Winstgevender. Het resultaat? Bedrijfssoftware die het leven van gebruikers makkelijker maakt en goed is voor jouw business. Want gebruikers die sneller kunnen werken, meer vertrouwen hebben en zich verbonden voelen met jouw product, maakt verkopen makkelijker, onboarden sneller en jouw marktpositie steviger.

laat een bericht achter

Bedankt voor je bericht! 
We hebben het met succes ontvangen.
Oeps! Er ging iets mis, probeer het opnieuw.

of neem zelf contact op

of wil je ons bezoeken?